باعث بد بختی ، خداست!!!
وقتی امام در نجف زندگی میکردند، یک روز احمد آقا خدمت امام رسیدند و عرضه کردند: صاحبخانه تقاضای اجارهی عقب افتاده را دارد. امام فرمودند: بگو خانه را میفروشی؟! احمد آقا: اجاره دیرشده! خانه را بخریم!؟ امام فرمودند: توکل بر خدا؛ ولی احمد آقا به صاحبخانه هیچ نگفتند، فردا باز صاحبخانه آمد و تقاضای اجاره کرد. امام به احمد آقا فرمودند: مگر نگفتی فروشندهی خانه هستی؟ احمد آقا آمد و پیغام امام را به صاحبخانه داد. صاحبخانه گفت: بله مشتری هم دارم بیست هزار تومان. امام فرمودند: فردا بعد از ظهر بیایند تا قولنامه خانه را بنویسیم. احمدآقا با تعجب گفتند: با چه پولی؟ امام فرمودند: توکل بر خدا. فردا بعد از ظهر چند نفر از خمین به نجف آمدند و به امام گفتند: ما سر راه مکه هستیم، مقداری پول داریم که می خواهیم نزد شما به امانت بگذاریم. امام قبول کردند به شرط دخل و تصرف در آن. احمدآقا به امام عرض کرد: آقا چهطور پول را برخواهی گرداند؟ امام فرمودند: توکل بر خدا. بعد از یک ساعت اهالی خمین برگشتند و به امام گفتند: سفر ما درست نشد، میخواهیم برگردیم و امانت خود را خواستند. امام پول ان ها را دادند. احمدآقا گفتند: حالا با چه پولی خانه را میخرید؟! امام فرمودند: توکلمان بر خداست، یک ساعت به نوشتن قولنامه مانده بود که حاج مرتضی پسندیده (برادر بزرگ امام) از خمین آمدند و به امام گفتند: املاک وراثتی در خمین را فروختیم؛ این بیست هزار تومان سهم شما است.
خیلی از مردم وقتی از همه جا نا امید میشن یادشون میاد که خدایی هم هست و میشه بهش اعتماد کرد و توکل نمود اما بعضی دیگه یه پایین تر هستند در ایمان که مصیبت رو از جانب خدا می دونن و نعمت رو حاصل دست رنج خود ...
خداون در قران می فرمایید:
وَمِنَ النَّاسِ مَن یَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ فَإِذَا أُوذِیَ فِی اللَّهِ جَعَلَ فِتْنَهَ النَّاسِ کَعَذَابِ اللَّهِ وَلَئِن جَاء نَصْرٌ مِّن رَّبِّکَ لَیَقُولُنَّ إِنَّا کُنَّا مَعَکُمْ أَوَلَیْسَ اللَّهُ بِأَعْلَمَ بِمَا فِی صُدُورِ الْعَالَمِینَ (1)
و بعضی از مردمند که میگویند به خدا ایمان آوردیم ولی همین که به خاطر خدا اذیت میشوند شکنجه مردم را همسنگ عذاب خدا میکنند و چون از طرف پروردگارت نصرتی برسد حتماً می گویند ما هم با شما بودیم آیا خدا داناتر نیست به آنچه در سینه عالمیان پنهان است .
در تفسیر نمونه ذیل آیه آمده است: در پیروزیها شریکند اما در مشکلات نه !
از آنجا که در آیات گذشته سوره عنکبوت بحثهای صریحی از ((مؤ منان صالح )) و ((مشرکان )) آمده بود در نخستین آیات مورد بحث به گفتگو پیرامون گروه سوم یعنی ((منافقان )) میپردازد و میگوید: ((بعضی از مردم اظهار ایمان میکنند، اما در برابر فشار مخالفان تحمل و استقامت به خرج نمیدهند، هنگامی که در مسیر الله تحت فشار شکنجه قرار گیرند از ایمان به کنار میروند و فشار و شکنجه مردم را همچون عذاب الهی می شمرند.))
امام على علیه السلام :
المُنافِقُ وَقِحٌ غَبىٌّ مُتَمَلِّقٌ شَقىٌّ؛
منافق، بى شرم، کودن، چاپلوس و بدبخت است.
نمونه این مطلب رو گروهک منافقین دید.
1- سوره عنکبوت ایه10
2- غررالحکم و دررالکلم ، ج 2 ، ص65