مباحث تربیتی

المَواعِظُ صَقالُ النُّفوسِ ، و جَلاءُ القُلوبِ؛



اندرزها صیقل بخش جان ها، و جلا دهنده دل هاست.
تصنیف غررالحکم و درر الکلم ص224 ، ح4524


به نظر من بزرگترین مشکل دنیا عدم اگاهی ما انسانهاست.

طبقه بندی موضوعی

عفاف

سه شنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۸:۲۴ ب.ظ

سلام به شما بزرگواران وبلاگ نور دیده ...

یکی از مشکلاتی که ما فرزندان ادم باهاش سروکار داریم توجیه کردن کارهامونه به طور مثال فرض کنیم در مورد بی عفتی به مردها میگم چرا در خیابان به خانومها بد نگاه میکنی و یا چرا حرف نامربوط و مستهجن میزنی اقا توجیه میکنه که اگه خانومها با حجاب درست در جامعه حضور پیدا کنن این نگاه و یا این حرف زشت رو به خانوم نمیزن اما اگه یه سری به روایات بزنیم میبینیم که خیلی وقتها عفت ورزیدن مردها موجب عفت ورزیدن زنها میشه

به­ عنوان نمونه در روایتی آمده است خداوند به حضرت موسی­ علیه­ السلام فرمود: ای موسی عفاف بورز تا خانواده­ات عفیف گردد. «یا مُوسی عِفّ یَعِفُّ اَهلُکَ»

(وسایل، ج20، ص355،ح1)

رسول خدا صلی­ الله علیه­ وآله نیز در روایتی می­فرماید: با فلان خاندان ازدواج کنید زیرا مردان آن خاندان عفاف ورزیده­اند در نتیجه زنانشان عفیف گشته­اند.

«تَزَوَّجُوا اِلَی آلِ فِلان فَإنَّهُم عَفَّوا فَعَفَّت نِساؤُهُم»

 (وسایل، ج20، ص357، ح7)

و این نشان از نقش عفاف ­ورزی مردان در سالم ­سازی خانواده و جامعه دارد. و به ­عکس در روایتی آمده است ابتدا مردان قوم لوط به همجنس­بازی روی آوردند و سپس زنان به تبعِ مردان به این عمل زشت پرداختند! (میزان­ الحکمة، ح8343)

پس با این توضیح، عفاف ورزی تنها اختصاص به بانوان ندارد بلکه مردان نیز به رعایت آداب و دستورات عفاف و پاکدامنی سفارش شده اند.

دست از توجیه برداریم زمانی فرا میرسد که دیگر هیچ توجیهی قابل قبول نیست.

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۲/۲۱
امیدرضا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی